Doe mee / vrijwilligers

Kleding passen

De Stichting Doesburgse Hanzefeesten beschikt over vele honderden kostuums en de Hanze-naaisters maken er elk jaar weer prachtige nieuwe kleding bij.
De keuze is reuze, ook dit jaar!
Plan je pas datum in via onderstaande kalender en formulier.Graag al je gegevens volledig invullen inclusief de dag en het tijdstip wanneer je komt passen. Tot gauw!

Middeleeuwse kostuums


Sedert de oprichting van de Hanzedag Doesburg is een groep van zo’n 15 dames een groot deel van het jaar bezig met het vervaardigen en onderhouden van de Middeleeuwse kleding. Deze wordt overwegend gemaakt van stoffen en toebehoren, die we gekregen hebben van mensen uit de wijde omgeving. Soms naaien we algemene kostuums, geschikt voor elke gelegenheid, maar ook specifieke kleding passend bij het jaarlijks gekozen thema.

In de kelder van Grootenhuis / IJsselzicht hangen meer dan duizend jurken, rokken, bloezes, pakken en broeken voor arm en rijk, voor soldaten, monniken en nonnen met de bijbehorende attributen.

Deze attributen en andere zaken worden mede gemaakt door enkele mannen, die van restanten hout weer de mooiste dingen maken. Ook werken we met leer en wol en één van de dames maakt elk jaar opnieuw de prachtigste voorwerpen van keramiek.

We komen om de veertien dagen bijeen om gezellig koffie te drinken, om ideeën uit te wisselen en de voortgang te bespreken