FAQ – bezoekers Hanzefeest Doesburg op 8 juni 2024

Er is zeker een programma, maar niet op gezette tijden. Het loopt de hele dag door.

Dit evenement is gratis. Voor een eventuele attractie kan een (vrijwillige) bijdrage worden gevraagd. Tevens staan er bij de poortwachters (uitgangen) Hanze huisjes waar een vrijwillige gift welkom is.

Openbaar vervoer vanaf station Dieren met buslijn 26 naar Doesburg.

Met de auto worden de parkeerplekken in Doesburg bewegwijzerd.

Er zijn fietsenstallingen in en om het gebied waar u fiets gratis kan staan. Er mag niet gefietst worden in het Hanze gebied ivm de veiligheid. Ook met de fiets aan de hand mag niet door het gebied worden gegaan.

Ja. Er zijn gratis en betaalde parkeerplekken.

Tevens staan er verkeersregelaars die je begeleiden om parkeerplekken te vinden en het verkeer in goede banen te leiden.

Voor alle leeftijden, jong en oud, is er van alles te beleven.

Doesburg is een oude stad met her en der plekken met oude klinkers. Verder is het goed bereikbaar en is er een openbaar (rolstoel) toilet aanwezig op parkeerplaats De Bleek en in de diverse horeca. Er is een speciale rolstoel route naar de binnenstad.

Liever niet. Dit i.v.m. de veiligheid en dat er andere beesten aanwezig zijn in het gebied die elkaar mogelijk niet aardig vinden. Er is veel geluid, wat mogelijk de oren van jouw hond teveel geweld aandoen.

FAQ – vrijwilligers

Via het aanmeldformulier op de contactpagina. Dit kan als kraamhouder, vrijwilliger of figurant.

Jazeker kan dat, graag zelfs. Hoe meer mensen in historische kleding, hoe leuker. Via het aanmeldformulier kun je aangeven dat je mee wilt doen, je kunt ook het kleding pasrooster invullen om een afspraak te maken. Wij hebben geen kledingmaten er zit altijd iets bij wat jou past.

Ja en nee. Voor mensen die deze dag vrijwillig rondlopen, wordt een kostuum gratis ter beschikking gesteld door De Hanze. Je kunt uit vele kostuums kiezen.

Kraamhouders/ondernemers die deze dag wat florijnen verdienen, kunnen een kostuum huren voor €20,-. Kopen kan ook. Dit kan overlegd worden en de kosten daarvan worden besproken.

Jazeker, heel fijn! Klik op het aanmeldformulier (ik doe mee/vrijwilliger) om voor of achter de schermen actief te zijn