30 april 2018

Geen Hanzedag in Doesburg op 8 juni 2019

IN 2019 GEEN HANZEDAG IN DOESBURG

In het weekend van 1 december heeft de Stichting Doesburgse Hanzefeesten de moeilijke beslissing moeten nemen om de Hanzedag in 2019 (zoals altijd op de tweede zaterdag in juni) geen doorgang te laten vinden wegens gebrek aan vrijwilligers. “Je moet het goed doen of niet”, aldus Walter van Ditmars, voorzitter van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten. “Het is heel erg, dat we tot dit besluit hebben moeten komen. Maar het is niet anders. Zonder een goed team met voldoende mensen kun je geen Hanzedag organiseren. Het wordt zwaar onderschat hoeveel kunde en handjes je nodig hebt om zo’n dag professioneel neer te zetten.” Alle oproepen om vrijwilligers te krijgen (zowel persoonlijke oproepen, als via pers en sociale media) hebben niet mogen leiden tot aanmeldingen om de (vele) vacatures te vervullen. Men blijft naarstig zoeken naar enthousiaste vrijwilligers om in 2020 toch weer een mooie Hanzedag te kunnen neerzetten in Doesburg.

De Hanzekelder, waar het naaistersgilde van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten is gevestigd en van waaruit ook de kledinguitleen/verhuur plaatsvindt, blijft daarom vooralsnog behouden (er zijn gelukkig nog voldoende financiële reserves om de huur te betalen).

De Hanzedag is een van de topevenementen in Doesburg en trok op 9 juni van dit jaar (de tiende Hanzedag!) wederom meer dan 14.000 bezoekers. Elk jaar wordt een thema gekozen (zoals “Gruwelijk Doesburg”, Verbroedering, “Heden en Verleden”). Je waant je een dag in de middeleeuwen. Met veel middeleeuwse muziek, honderden figuranten in middeleeuwse kledij, kampementen, talloze acts enz.

Het bestuur van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten hoopt dan ook dat er toch weer mensen zullen zijn die dit fantastische evenement niet verloren willen laten gaan en het stokje willen overnemen.
Voor nadere informatie en aanmelden als vrijwilliger: neem contact op met

Charlotte van Ditmars (secretaris, 0313-438252) of met

Reinie Koch (naaistersgilde, 0313-476345).

preloader