WORKSHOPS VOOR VRIJWILLIGERS 18 mei en 1 juni a.s.

WORKSHOPS VOOR VRIJWILLIGERS

Op zaterdag 9 juni a.s. zal de Doesburgse Hanzedag voor de tiende keer plaatsvinden in het historische centrum van de Hanzestad Doesburg.

Dit jubileumjaar wil de Stichting Doesburgse Hanzefeesten groots vieren. Het thema is dit jaar “Gruwelijk Doesburg”.

Er zijn al veel activiteiten gaande en het programma voor deze Hanzedag zal  weer indrukwekkend zijn. Zoals voorgaande jaren zijn er veel vrijwilligers die deze DoesburgseHanzefeesten tot een succes maken.

Vanwege het jubileumjaar zullen er ook enkele workshops gegeven worden, waarvoor vrijwilligers die een act willen uitbeelden gedurende de Hanzedag zich kunnen inschrijven via de mail.

Tineke Beekman, die gestudeerd heeft aan Artez in Arnhem, en docent theater/drama is, geeft tips en tricks voor de desbetreffende act die je als vrijwilliger wilt uitbeelden.

De meesten hebben al een idee wat ze gedurende de dag willen uitbeelden en samen met Tineke Beekman wordt er gebrainstormd over hoe dit nog beter voor het voetlicht te brengen.

Er kan in groepjes gespeeld worden, maar samen of alleen is ook mogelijk. De workshops vinden plaats op vrijdagavond 18 mei en 1 juni vanaf 19.00 u. en de workshop is gratis.

De eerste avond is algemeen oriënterend met tips+tricks en de tweede avond is intensiever waar veel details per groepje worden besproken.

Vooraf aanmelden is verplicht daar het aantal plaatsen beperkt is. Mailen kunt u naar info@doesburgsehanzefeesten.nl   onder vermelding van “Acts”en u krijgt na ontvangst een bevestiging toegestuurd.

Om de act nog beter tot uitdrukking te laten komen is schminken ook een belangrijk  onderdeel. Antonie van Dam, van Confetty uit Zevenaar, die al jaren bekend is vanwege haar deelname aan de World Living Statues in Arnhem, heeft zich beschikbaar gesteld om een workshop schminken te geven. Een aantal vrijwilligers heeft zich inmiddels aangemeld om de diverse toneelspelers te helpen met het schminken, zodat hun beeld nog beter

tot uitdrukking komt. We zijn nog op zoek naar een vijftal schminkers die het boeiend en leuk vinden om de fijne kneepjes van het vak te leren op een avond en deze in de praktijk te brengen op zaterdag 9 juni vroeg in de morgen, voordat de Hanzedag losbarst. Dan moeten de meeste toneelspelers gekleed en geschminkt worden. Ook deze workshop is gratis en u kunt zich aanmelden via info@doesburgsehanzefeesten.nl onder vermelding van ‘Schminken’. Deze avond vindt plaats op maandag 28 mei vanaf 19.00 u.

Met overige vragen kunt u ook contact opnemen via de mail en de organisatie zal deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden. We kijken uit naar een prachtig jubileumjaar waar wellicht dit jaar weer honderden vrijwilligers uit Doesburg en directe omgeving aan meedoen. Het programma wordt binnenkort op de website bekend gemaakt www.doesburgsehanzefeesten.nl

 

Fotografie: www.lybufotografie.com

preloader